tisdag 10 augusti 2010

Blommor och bin

Ungarna sitter och tittar i Lennart Nilssons Ett barn blir till och jag bara väntar på det. 

Alma: Men mamma. Hur kommer barnet in i magen egentligen?

Jag (tar sats): Jo, om en tant och en farbror tycker om varandra... och kramas jättemycket, nakna alltså... så kan det börja växa ett barn i magen.

Båda ungarna tittar på mig. De ser minst sagt skeptiska ut.

Alma (spricker upp i ett leende): A-haa. Du skojar förstås!

*

18 kommentarer:

 1. Klockrent!
  Min 5-åring har hittills nöjt sig med att veta vart han fanns innan han var i min mage, i "pappas pung", men nu har han börjat fråga hur han kom från pungen till magen. Än så länge har vi kunnat slingra oss.;)

  SvaraRadera
 2. Hejsan!

  Skönt att du fortsätter blogga. De underbara kommentarerna från pluttarna som du återger vill jag inte vara utan.

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 3. HURRA du är tillbaka!!! Älskar din nya blogg Rana...Elin :) Kram!

  SvaraRadera
 4. Heeeej!!! Tack för den fina komplimangen ang fejjanstatus hos mig!//Sud
  (tar sats...jag tyckte det var hysteriskt roligt. Och SOM du tog den. Minst två gånger)
  (åsså tar vi bort ordferifieringen va' ;0)

  SvaraRadera
 5. "Höga klackar och oglammiga fisar" fick mig att gråta av skratt! Redan en klassiker här hemma! Som redan sagts, vi ses här framöver Ra.. eh, Elin.

  SvaraRadera
 6. Har läst hela din blogg nu, att jag har missat den!! Har asgarvat och läst högt för Christer :) Vilka gullungar!! Kram Sandra Astorsson

  SvaraRadera
 7. Chrissan: Fortsätt slingra! Det går ett par veckor till.
  Suzan: Jag andades nog mest bara ut.
  Vita ljuva tankar: Tack, du fina.
  Soffy: Tack, gumman! :-D
  Sus: Hahaha. Just den ("...tar sats") kunde ha varit din. Man kan gott säga att jag snodde ditt koncept. Och du, angående ordverifieringen. Redan gjort!
  Go gôbbe: Hahaha. Det var mitt mål att få dig att gråta. Såklart.
  Sandra: Att du har missat den beror på att den är tre dagar gammal! De första sextio inläggen är plockade från min gamla blogg Ranas horisont. Där kan du läsa MASSOR om din kollega, mitt exkex. Tack för dina ord, Sandra! :-)

  SvaraRadera
 8. Och jag som inte riktigt fattade vad du menade med din kommentar på fejan. Nu vet jag ju!:) Har skrivit en kommentar till under den fantaaastiska bilden på dig och Alma.

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Hej! Hittade hit från ovanstånde Karin :-) Har skrattat och gråtit en skvätt nu på morgonkvisten efter att ha läst flera fantastiska inlägg, tack för det! Historien "höga klackar...", helt otroligt bra,pinsam,underbar mm. finner inte rätta orden! / Ha en superduper dag!/ Karin

  SvaraRadera
 10. Antingen skriver jag bara........"Äntligen Rana...hm...Elin, tack!"......eller annars gör jag som vanligt och skriver ett "helveteltusiskt lång oumberlig kommentar"!
  Fast jag tog ut mig lite grann när jag ansträngde mig för att få tillbaka dig i bloggvärlden, jag kopierade min sista kommentar hos "Ranashorisont" och skickade till cirka 200 bloggar, alla hittade jag hos dig!
  Om det hjälpte dig tillbaka tror jag inte, men jag ville visa på att bloggandet faktiskt betyder något. Att jag faktiskt då och då säger att jag slutar blogga påvisar faktiskt på samma sak....alla förstår inte det.....men inte kastar man ut ungarna ifrån bilen för att de skriker och man hotar med att lämna dem på närmaste rastplats.
  Som sagt Elin din blogg "satte mig i kontakt" med allt kul som mina tre nu stora barn sa när det var små........och nu uppskattar jag ännu mer det det de säger som stora tonåringar.
  Okej, det är kanske inte like gulligt och rumsrent som det som de sa när det var små.
  Minns du vad jag skre till dig vad min dotter sa förra året när en man i 70 års åldern kom cyklande i högfart mot röttljus...sedan mötte vi honom på Statiolmacken köpandes kondomer.
  Mina två söner började disskutera i bilen senare hurvida 70- åriga män behövde kondomer eller ej.......då säger Embla...."-Han kanske bara ska lyxrunka helt enkelt!".....Helt underbart.....Pappas dotter uppidagen...fast jag blev lite stolt över poänghumorn....så undrar jag var får alla barn/undomar allt ifrån!

  Gillade det här du gjort nu och taget "det bästa"....helt suveränt.

  Självklart kan jag min fornmytologi....klart Freyas smycke också ska bada!

  Ha det bara bäst så länge!
  Kram ifrån Peter!

  SvaraRadera
 11. Hjärtat!

  Alltid lika glad blir jag av dig och dina barns ord och upplevelser.... Välkommen till blogglandia igen. :)

  Själv ska jag snart rycka upp mig och ta mig dit också..

  När ses vi??

  Puss i pannan och ha en bra dag!
  Willewira

  SvaraRadera
 12. Blir varm i bröstkorgen av att se dig här :)

  SvaraRadera
 13. Du vet att jag älskar dig lika mycket vare sig du bloggar eller inte.
  Men jag har betydligt roligare när du bloggar än när du låter bli.

  Dina underbara kids har så mycket tankar och rättframhet att du utan problem kommer kunna fylla den här bloggen med en massa härligheter. Det ser jag verkligen fram emot.

  SvaraRadera
 14. Vi har kommit till pappafrön och mammaägg;)

  Vilken bra idé att blogga om allt fyndigt som kommer från barnen. Man glömmer ju så fort.

  SvaraRadera
 15. Ha, ha... KLART du skojade... ;D Åh, vad jag saknat dig! Välkommen tillbaka till verkligeheten ;D hehe... om du visste hur många ggr jag kollade om du hade lagt upp ett nytt inlägg på Ranas Horisont hade du nog avskrivit mig som galn ;D KRAM KRAM

  SvaraRadera
 16. Underbart att hitta en hälsning från dig. Vad skoj att hitta din nya blogg, jag har ju toksaknat dina inlägg. Hoppas att allt är bra och att livet har ordnat upp sig till det bättre. Jag ska smygtitta lite i din nya blogg nu. Må så gott och stor kram.

  SvaraRadera