fredag 17 september 2010

Mer moderater

Jag vet inte om det är moderaterna som trakasserar mig eller tvärtom.

Mellan mitt bostadsområde och resten av världen finns en tunnel. Oavsett om jag ska köpa en banan eller ta tåget till stan, måste jag igenom den. Alla måste det. Och det är naturligtvis där de står, röstfiskarna. Jag vet inte varför, men hittills har jag bara sett hjorder av moderater där.

Det otroligt märkliga är att varje gång jag försöker glida förbi, vill de fånga in mig. Jag fattar inte varför. Ser de inte att jag har svart hår och svarta kläder? Ser de inte att jag har två ungar i begagnade kläder? Ser de inte att jag har billiga kängor och trasig väska? Ser de inte att jag flinar på ett misstänkt väntervridet sätt? Kort sagt: ser de inte att det lyser flummig vänsterflankad alternativare om mig lång väg? Jag säger inte att jag är det. Jag säger bara att jag ser ut så. Men moderaterna är alltid lika glada och fulla av hoppfull infångarlusta. 

Och nu kommer det. Jag säger aldrig nånting till dem. Jag flinar och pressar mig förbi. Men ungarna snackar desto mer. Jag fattar inte vad de får allt ifrån. Sist kallade Alfred - av misstag, jag försäkrar - moderaterna för mördarsniglar. Och igår, när en gammal moderatfarbror stoppade Alfred och gav honom en folder, ställde sig Alfred sig en halv meter från honom och pekade på honom. Sen sa han mycket tydligt och långsamt: "Den farbrorn har för mycket pengar." 


Moderaternas valmanifest.


*

12 kommentarer:

 1. Ooo, politiken hänger på kläderna! Det har jag aldrig fattat...

  SvaraRadera
 2. Jag önskar ibland att jag hade haft för mycket pengar, det hade underlättat ganska mycket, men istället så fick Lilla Frun pensionsänkning i somras för att de som jobbar ska få behålla mer!
  Fast jag ska inte trötta ut dig med mina åsikter, de har du drabbats nog av.....Mitt motto i livet är "Bättre rik och vacker än fattig och ful" har det som dekal på bilen och det otroliga händer ibland att en del missar ironin i det hela och verkligen tror att det är min åsikt!
  Fast Elin Moderaterna ger sig ju på dig för det är ju sådana som du som blivit moderater de senaste åren....de nya arbetarpartiet var det inte så de kallar sig! (ler)
  Min stora hobby är att berätta om min livsituation för alla typer av politker.....berätta vad du vill göra för mig säger jag.....brukar bli himla festligt!
  Politiker har verkligen humor......roligast för några år sedan var när jag höll på att hamna på miljöpartiets lista! Det innebär ju att de verkligen inte har koll vilka dårar de tar upp i "församlingen"!
  Ha det bäst som vanligt!
  Kram ifrån Peter!

  SvaraRadera
 3. ...är lika förbryllad och fascinerad visavi SD:s ihärdighet i att kasta in "SD-kuriren" samt diverse broschyrer i min brevlåda - trots att efternamnet är så osvenskt det kan bli... Är ändamålet månne att bli "Nya invandrarpartiet"?

  Alfred: ha ha ha... pågen tyx mig ha börjat lägga grunden för framtida "debattinlägg och ledarsidor"...

  SvaraRadera
 4. Go Alfred Go! *taktfasta handklappningar* :-)

  SvaraRadera
 5. Hos oss brukar politikerna ställa sig utanför bageriet söndag morgon och dela ut rosor till kvinnorna, pennor till männen och ballonger till barnen. Ibland får man en portionsförpackning med marmelad och jag vill närapå fråga om de verkligen tror att en liten ynka förpackning ska räcka till en hel familj med fyra barn?

  Kom på nu när jag var i sverige på besök inför valet om Euron. Blev tilltalad av en man utanför centralstationen. Han ville övertyga mig om att jag skulle välja ja för Euron.
  Jag svarade bara kort och kallt att jag bor i ett land där Euron redan införts och att det bara inneburit en massa skit och ökade priser för oss privatpersoner.
  Han stod sen där och fick inte fram ett ord mer...
  *ler*

  Eller som min son ibland säger när han får en godisklubba på banken...
  "Jag har en syster också..."
  om han är på bra humör kan han tillägga:
  "..och två bröder!"

  SvaraRadera
 6. I mitt område går det inte att ta sig ner i tunnelbanan utan att få frukostpåsar av miljöpartiet. Ser de inte att jag är... mätt?? ;)

  SvaraRadera
 7. Anna: Va? Har politik att göra med annat än utseendet?? ;-) Men det här har vi ju nått klarhet i nu. :-)
  Oumberlige Peter: Japp. Jag har precis som du en känsla av att folk inte fattar att man skämtar. "Bättre vacker och ironisk än ful och dum i huvudet". Har du lust att trycka upp den dekalen?
  RoSt: Hahaha. De kanske resonerar som så: Här har vi en blatte som vi omvända till Svenne Banan. :-D
  Singelmamman: Nästa gång får du gå med honom när han hoppar på oskylda borgarbrackor.
  Elle: Förlåt? Rosor till kvinnorna och PENNOR till männen? Det låter... unket?
  Freedomtravel: Hahahaha. Precis. Folk borde se lite mer. ;-)

  SvaraRadera
 8. Vilken underbar kommentar!!

  MVH MLK:-))

  SvaraRadera
 9. Ännu en klockren kommentar :-D
  (Vart får han allt ifrån?)
  / Cathrin

  SvaraRadera
 10. Dagens fniss... tack för det!

  Förresten, nån gång har du väl ett kvinnligt könsorgan om halsen, du kan nog gå för F! också... ;)

  Jag behöver förhållningsorder kring de där snoddarna. Har köpt fina snoddar nu iaf. :)

  SvaraRadera
 11. Åh, underbart! Jag känner ett väldigt starkt behov av att låna en Alfred eller två! :) Undrar också hur den gamla moderatfarbrorn (hehehe)förmådde ta dessa ord, uttalade av rar barnamun.

  SvaraRadera
 12. MLK: Tack kära mystiska människa!!!!
  Cath: Måste vara från Internet..?
  Pärlbesatt: Ja just det!! Borde kanske ha muffen mellan ögon istället, så jag slipper bli uppvaktat av mördarsn... förlåt, moderaterna. Fi har fått min röst en gång, surprise surprise. Och pärlmuffen från dig bara ÄLSKAR jag.
  Lussan: Åh, farbrorn tittade bara lite förbryllat tillbaka och var tillbörligt mållös. Och vi gick.

  SvaraRadera