tisdag 21 september 2010

Att komponera en middag

Ungarna får bestämma menyn. De gör middagen nästan helt själva. Sen bjuder de på blodpudding med jordgubbssylt, mozzarella, lax och grönt potatismos.

Alfred (strålande): Mamma, visst matchade vi maten bra?




*

15 kommentarer:

  1. Intressant blandning!

    Så stolt han ser ut. En blivande kock?

    En dag förra veckan när jag kom hem såg jag att min 10-åring kockat. Han hade bjudit hem två kompisar på hamburgare. På 10-rasten.

    SvaraRadera
  2. En väldigt intressant komposition, måste jag säga. Har vi en framtida kock där kanske?

    Jag satt nyss och tryckte i mig lite ravioli (urk på burk...) med ungarna, för att jag inte hade mycket annat hemma. Det är nackdelen när man inte kommer till affären för att bilen är såld... :(

    Ha en fortsatt fin dag!
    Kram Elle

    PS. Smakade det bra...??

    SvaraRadera
  3. Fina färger helt klart om än en liten annorlunda komposition :D

    SvaraRadera
  4. Jag provade att göra färgat mos till mina barn för länge sedan. Dom vägrade äta för det såg så äckligt ut,haha.Men din kock ser stolt ut.Titta gärna in till mig och se mitt höstpyssel jag gjort idag, av det underbara som bara hösten kan ge.Jag är supernöjd!

    SvaraRadera
  5. Mums...eller inte ;)

    Kanske är det vi vuxna som lärt in att saker inte passar ihop. Kanske borde vi tänka lite mer outside the box ;)

    SvaraRadera
  6. Strålande tycker jag! Härligt med kreativitet i köket ;)

    SvaraRadera
  7. Hahaha-underbart! Kreativt så det knakar-hoppas smaklökarna blev lika imponerande.

    SvaraRadera
  8. Wow, jaha, lax och jordgubbssylt. Jo, konstigare har jag nog hört. :-)

    SvaraRadera
  9. Jag kanske skulle haft lite svårt för maten, men jag slukar gladeligen Alfreds stolta leende!

    SvaraRadera
  10. Jag försöker att inte titta på tallriken, berömmer initiativet och njuter av gossens lycka!

    SvaraRadera
  11. Hhhhuuuaaaa....jag fick en rysning i hela kroppen :-)

    SvaraRadera
  12. Bilden borde patenteras! =) Pågens glädjeutstrålning är bara så... den är så... Ärrk, måste f-n gå och snyta mig...

    SvaraRadera
  13. Det är bara att tugga o svälja, le o berömma, du har kanske en blivande kändiskock framför dig o tänk vilka fantastiska restauranger du kan få besöka om 20 år....och alldeles gratis som tack till den uppmuntrande moderns stöd ;)

    SvaraRadera
  14. Annica: Hamburgare på tiorasten! Det var ju både driftigt och generöst. Och effektivt!
    Elle: Laxen var god. :-)
    Gafflan: Just så.
    Livsnjutaren: Det ska jag kolla in.
    Smilla: Outside the box i all ära. Men blod med jordgubbsylt? Och karamellfärg och lax?
    Freedomtravel: Vill du smarra?
    Tjillevipp: Oh yes. Lite väl imponerade...
    Singelmamman: Verkligen. Det kunde ju ha varit kolasås och stolsben.
    Zäta: Hahaha. Ja.
    Anna: Initiativ och matlycka är inte kattskit.
    Jörgen: Och sen fick du god aptit?
    RoSt: Får jag räcka herr S en servett?
    Nära: Mums.
    Madlar: Du har rätt. Jag får tänka om lite, hör jag.

    SvaraRadera