onsdag 29 september 2010

Bebisen på 37 år kör bil och bjuder på öl

Jag vet inte om man nånsin blir vuxen i sina föräldrars ögon. Mamma tror fortfarande att jag är "ungdom", fastän jag har fyllt trettiosju. Det här är mer gulligt än irriterande, men ibland känns det som om de tror att jag är fullständigt utan koll.

Jag (bakom ratten, med mamma bredvid): Vilket håll ska jag köra?

Mamma: Ta vänster här i rondellen. Ja, inte vänster direkt, det är ju en rondell, du måste ju ta höger och sen köra runt!

*

Jag (räcker pappa en folköl): Hur länge håller sig öl egentligen? Den här har jag haft i kylen sen juli - inte har den blivit för gammal?

Pappa: Det är absolut ingen fara; öl håller sig länge. Men du kan inte spara en öppnad burk så länge. Då blir ölen avslagen, förstår du.


*

17 kommentarer:

 1. Hahahaha! Man blir nog aldrig vuxen i deras ögon, nej.

  SvaraRadera
 2. Lilla gumman...*ler*

  Du vet väl att även coca cola, fanta och andra kolsyrade drycker blir avslagna om man lämnar dem öppna...?
  Berättade papsen det också? *ler*

  Vilka gulliga föräldrar du har...*ler*

  SvaraRadera
 3. Jo det kanske kan vara gulligt... nä.

  SvaraRadera
 4. Men lilla gumman *nyper dej i kinden* det borde du ju förstå!

  SvaraRadera
 5. Skrattade - igenkännande - så jag trodde jag skulle få men... =)

  Mammor från trakterna på alpernas sydsida kan vara i en klass för sig. Min var det tills jag fick min Lundaexamen för fyra år sedan (nåja, vissa sällsynta återfall sker)!

  SvaraRadera
 6. Hahaha, det där är ju nästan lite stört:)

  SvaraRadera
 7. Stor och smått: Vad göra? Kapitulera?
  Elle: Är det sant? Gäller det även - oh fasa - loranga?
  Singelmamman: Hahaha. Jo.
  Daniel: Absolut, herr Nygift. Det borde jag. :-) Hur var champagnen, apropå bubblande drycker?
  RoSt: Hahaha. Jag kan ana att alptoppens ros är ännu VÄRRE än gröna vågen-mamman från Södertörn. Berätta mer: vilken alp, vilka återfall, vilken examen?

  SvaraRadera
 8. Fredrik: Nu sa du "nästan"..? Hur tänker du då? :-)

  SvaraRadera
 9. Ja vi känner ju inte varandra så bra och man vill ju inte såra nån:) Kram på dig och jag gillar den här nya bloggen skarpt!

  SvaraRadera
 10. Nämen lilla pluttesöta goa älskvärda Elin! Du tog väl till höger först...i rondellen? ;-)

  SvaraRadera
 11. Fredrik: Hahaha. Inte blir jag sårad av att du påtalar det uppenbara. Och glimten i ögat är inte svår att se. Kör på ba. Och tack.
  Conny: Jag vet, visst är det hemskt? :-D

  SvaraRadera
 12. Min mor skulle visa hur man öppnar en konservburk med öppnare förra veckan, men jag är 37 år och vet hur man öppnar en burk kuddar=Ravioli (sa alltid kuddar när jag var barn) Men jag lät människan hållas och såg intresserat på när hon med möda slet upp burkhelvetet, LOL.

  SvaraRadera
 13. Alp: Juliska alperna/Karawankerna/Steineralperna (född i Ljubljana i Slovenien/Juggan, kom hit då jag var 2)...

  Återfall: bad för snart två år sedan min mor att lära mig göra potatisknödel - hon skulle bara "assistera" berättandes, jag skulle utöva praktiskt, och allt slutade med att jag fick sitta ner "för att det är bäst så, eftersom jag inte är hemma i ett kök". (Visste inte om jag skulle skratta eller förtvivla...)

  Examen: Historisk kandidat och Central - och Östeuropeisk kunskapsmagister...

  SvaraRadera
 14. Kanske har din mamma åkt med samma taxichaufför som vi gjorde på nyårsafton? Då utspelade sig nämligen en liknande situation - min sambo skulle lotsa taxichauffören hem till oss i Tullinge Trädgårsstad och säger... "ja, och så tar du vänster här framme i rondellen" - varpå taxichauffören kör till vänster IN I rondellen! Ibland är det en jäkla tur att man bor på landet och det inte är skytteltrafik i rondellerna... :)

  SvaraRadera
 15. Helena: Hahaha, lilla mamma!
  RoSt: Tack för alp-, återfalls- och examensbriefing! Jag har gått från tro till vetskap: din ömma moder är av en ännu värre kaliber. ;-) Knödel!!
  Anna: Haha, det var en välvillig tolkning. Jag som bara trodde att hon betraktade mig som fullkomligt tappad bakom en vagn. Hahaha, vilken skräckfärd. Men jag har rätt ofta passerat Tullinge Trädgårdsstad. Ni har lite finurliga rondeller där... ;-)

  SvaraRadera
 16. Anna: Du känner till fenomenet? ;-)

  SvaraRadera