lördag 11 december 2010

Walk a mile in my shoes

De sjöng verkligen på sista versen. Jag vet inte hur många år jag har haft dem. Många! De har varit perfekta: sköna och med ett sånt stuk som jag tycker om. Men de senaste åren har de inte bara blivit fula, utan också trasiga. Man kan inte ha vinterkängor med hål överallt. De ville helt enkelt dö.
Jag har gjort ett antal besök på DinSko och en massa andra billiga skobutiker den här hösten, men har inte hittat några skor jag vill ha. Nej, så klart jag inte har, eftersom den stilen som jag letar efter inte finns på såna affärer. Ändå går jag dit igen och igen, eftersom prisklassen är den rätta. För att förtydliga: det finns självklart en massa snygga skor på DinSko, men inte just precis de där som jag ser framför mig, som jag tycker är så snygga och som jag vet passar mig med mina runda vader: kängor med riktigt tung attityd - men som också passar så bra till mjuka, kvinnliga plagg. Såna skor finns, det är bara det att de kostar fem gånger så mycket som jag är beredd att betala.

Han: Men nu får du skärpa dig. Du måste ju ha ordentliga skor. Kan jag inte få köpa skor åt dig som present? Nu genast?

Jag: Jo.Om jag hade koll på mode (men det har jag inte) och om det här vore en modeblogg (men det är det inte), skulle jag göra reklam och säga varifrån de här sjukt snygga kängorna kommer. Men nu spelar det ingen roll. Jag tog emot en jättefin present utan omsvep och jag är glad utan omsvep.


*

20 kommentarer:

 1. Härligt! Och sjukt snygga, jajamensan! :-)

  SvaraRadera
 2. Skor kostar alltid fem ggr mer än man är beredd att betala. Men till slut inser man att ordspråket "bättre skolös än rådlös" inte stämmer.

  Ordspråket? Kommer säkert från nån skolös!! :D

  SvaraRadera
 3. Bravo! Att kunna ta emot och bli glad. Och så snygga dessutom! Och nä på fronterna här, inget nytt. Men det kommer, jag är inte ett dugg orolig. Kram!

  SvaraRadera
 4. Fru Gårman: Jag tyckte också så! :-)

  Jenny: Tack! :-D

  Conny: Hahaha. Mycket klassiskt och fint gammalt ordspråk.

  Singelmamman: Jag ba jo du får. :-) Bra att du inte är orolig angående humhum; berätta allt sen.

  SvaraRadera
 5. Visst var de "sjukt" snygga, kängorna ... och du ... det ääär en konst att kunna "ta emot" också. Konstigt nog är det mycket lättare att ge. Men när man ger är det ju alltid någon som skall "ta emot" ... så det är bra att kunna just det också. Ta emot.

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 6. Jag skulle vilja ha ett par lila kängor. Har inte letat än, men tänker att jag nog måste punga ut med en hel del...om nu inte mannen tycker jag är gullig och vill köpa mej ett par:)
  Ha de bra i dina skor!

  SvaraRadera
 7. Vad bra att du hade vett att ta emot :-) Jag är skitdålig på det, speciellt dyrare grejer... Ha en fin dag vännen! Kram!

  SvaraRadera
 8. Om du köper dyra skor och använder dem i 100 år. Då blir inte kostnaden/år så hög...

  SvaraRadera
 9. Skatan: Ang. att ta emot. Jag vet vad du menar. Det har inte alltid varit självklart för mig. Har det med sårbarhet att göra, att alltid vilja klara sig själv och inte stå i tacksamhetsskuld? Man får våga ge och våga ta emot.

  Cajsas Faster: Hahaha! Jag stod och höll ett par lila kängor ett tag, sen gröna. Sen tog jag de lite mer sejfa svarta, som funkar till precis allt precis alltid. Jag tänkte att om jag vill ha färg kan jag alltid köpa en grön mössa för en något lägre penning! Men jag tycker du ska köpa ett par lila kängor, om det är det du vill ha. Eller låta mannen göra det, eftersom du är så söt.

  Fru Venus: Jag medger att tanken "inte ska väl jag" snurrade ett varv i huvudet innan jag hade vett (som du säger) att öppna munnen och säga ja.

  Shamrock: Jag vet att du har rätt. Jag har köpt så många billiga skor och kläder i mitt liv. Jag VET att du har rätt. :-)

  ToT: Thanks, darling!

  SvaraRadera
 10. Det ser ut som Doc Martens, så har vid en snabb anblick. Och nu tackar jag för påminnelsen, jag har ju läst att Kavat börjat göra vuxenskor, och bara glömt och glömt att kolla in dem. TACK! Jag vill ha röda Kavatkängor i vuxenstorlek, det har jag velat ha sen mina ungar gick i såna.

  Och tack för söt kommentar på mitt ställe! :)

  SvaraRadera
 11. Pärlbesatt: Nästan. :-) Det är en kusin till Doc Martens - Underground-England. Kära PumPum, jag sitter med mobilen i handen och tänker "m-hm?" - visst kommer du att rycka mysteriets ridåer undan sen?

  SvaraRadera
 12. Jag har pensionerat mina Doc Martins efter 13 trogna år och önskar att jag hade råd med ett par nya.

  SvaraRadera
 13. UUUUURSNYGGA Schyssta pjuck ;-D B.R.A att du tog emot...jag vet, det är skitsvårt men livet är ge och ta, jag är säker på att du var värd dem!

  Kram/caja

  SvaraRadera
 14. Här är skorna jag vill ha!

  http://www.kavat.com/H2010/skor/dam/popup/amanda_lila.htm

  SvaraRadera
 15. Catarina: Tretton år, mamma mia. Jo, jag inser att jag har gjort misstaget "köpa billigt = köpa dyrt" när det gäller skor och kläder.

  Caja: Jag hade nöjt mig med snygga, men de är dessutom sköna! Jag är kär i dem. :-) Att ta emot är så svårt och så lätt. Kram!

  Pärlbesatt: Supersnygga. Lila pjuck blir underbart på dig!

  SvaraRadera
 16. Tycker kmrt och gott att inlägget andas och genomsyras av ett enda underbart ord: kärlek!!!

  Må bäst i dina nya fotdoningar! =)

  SvaraRadera
 17. Han växer i mina ögon, den där karln du har! Och du växer också. Cirka en halv decimeter tycker jag det ser ut som.

  Verkligt snygga Elinpjuck du fått!

  SvaraRadera
 18. RoSt: :-D !! (Det är ju såna här som du och din tå- och möbelkrossare till syrra skulle ha.)

  Zäta: Tack för det. :-D Du. Jag skulle passa bra hos dina förädrar; pjucken ser ut som riktiga traktordäck under.

  SvaraRadera