onsdag 8 december 2010

Feber

I ett par dagar har jag låtsas som ingenting. Klart man huttrar och fryser i den här kylan! Klart man är allmänt eländig när saker inte blir som man har tänkt sig! Klart man har ont i halsen och i huvudet när man känner efter! 

Men det blir allt svårare att ignorera fakta. Jag har feber. Jag har ont. Jag är ett ynklo. Men ungarna ska ändå ha käk och tas om hand, och "jag orkar inte" fungerar inte när man har barn. Och Affe kör handpåläggning på mig och säger "åh vad du är varm och skön, mamma", så inget ont som inte - och så vidare.

Men herre gud, vad är det här? Lite feber och influensa light - det är inte synd om mig. Det är det faktiskt inte. Så länge jag inte får vinterkräksjukan tänker jag inte klaga. Eh. Det där skrev jag inte.

*

11 kommentarer:

 1. Det händer ytterst sällan, högst en gång om året, att jag ligger däckad i sängen och bara är sjuk. Nej, en mamma "får" inte bli sjuk. Man dricker litervis med te, slänger i sig ett par huvudvärkstabletter och försöker stå på benen.
  Sånt är livet, sjuka kan vi bli när barnen är stora! *ler*

  Krya på dig gumman!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 2. Kan ett knastertorrt skämt månne lätta upp stämning och mående??

  Två äppelträd står och stirrar på varandra. Det ena släpper plötsligt ett äpple. Det andra muttrar: "moget"... ;9

  Krya på sig, "kusse"!!!

  SvaraRadera
 3. Elle: Julmust funkar också kan jag empiriskt konstatera! :-) Jag har (också) bara varit för knäckt för att ta hand om ungarna en gång hittills i år och då låg jag på akuten. Hej och hå!! Kramar i massor.

  RoSt: Hahahaha. Jag tänkte ärligt talat "åh nej, vitsar funkar aldrig på mig" och - lika ärligt - vid slutklämmen hör jag mig själv flabba loss ett hest och barnsligt garv. Tack, kuz, du som säkert är sjukare än jag (obs jag menar ej huvudet). ;-) !!

  Monika: Tack snälla du!

  SvaraRadera
 4. Här kommer ett -Krya på dig! från ett annat "ynk".
  Hoppas du piggnar till snart.
  Kramar från Jeanette

  SvaraRadera
 5. ohoh! En kräksjuka beställd:)
  Krya på dig, jag mår faktiskt precis som du:( Trist.

  SvaraRadera
 6. Och ju, mammor får visst bli sjuka, och då är det skönt med en sval hand som blir glad över febervärmen. Skit att du bor så långt bort, och att jag inte har någon bil, annars hade jag kunnat svänga över med lite stöd och hjälp. Äppelträdskämtet var vansinnigt roligt. Kommer skratta länge åt det. Kramar!

  SvaraRadera
 7. Säger som Singelmamman, synd att man inte kan hjälpa! Krya på dig vännen, nu måste jag kolla om jag hittar nåt om äppelträd :-) Kram

  SvaraRadera
 8. Hittar inget äppelträd. Har verkligen behövt det nu, kl. 04.00

  SvaraRadera
 9. I ärlighetens namn måste jag tillstå att jag ibland drabbas av starka tvivel på att stycket som sitter på min hals är mitt eget... Den här "skallen" frambringar ju tidvis saker & ting som lätt skulle föra upp den på en lista över svårartade sjukfall... ;)

  SvaraRadera
 10. Jeanette: Oss ynkos emellan - kram och krya på dig!

  Fredrik: Ja, vad sa jag? Skjut mig i gryningen för det. Och krya på dig.

  Singelmamman: Gulle dig!

  Fru Venus: Moget! ;-)

  RoSt: Jaså, du "drabbas av starka tvivel" härom? Men du. Utan tvivel är man inte klok, eller hur var det vi sa..? ;-)

  SvaraRadera