tisdag 14 december 2010

Det perfekta julklappsstället

Jag har inte köpt några julklappar än. Det kanske kunde vara nåt att ta tag i?

Jag brukar köpa så många julklappar som möjligt från ett och samma ställe - och Bolaget är det perfekta julklappsstället: öl till brorsan, jordgubbsvin till farmor, madeira till pappa, finwhiskey till killkompisen osv. Det är bara det att det här året har vi bestämt att nu får det vara slut med vuxenklappar. Vi köper till ungarna bara. Det är rätt många ungar i omlopp nu, och jag sitter här och inser att jag måste hitta ett nytt ställe att handla ifrån. Eller?


*

13 kommentarer:

 1. Det verkar vara en bra idé ja ;-D Fulla ungar är det värsta tomten vet ;-D/caja

  ...och sen kommer socialen oj, oj, oj nä, det bli inte bra... ;-)

  SvaraRadera
 2. ....eller kanske presentkort som gäller på artonårsdan!? ;-) Äh, måla nåt vackert åt dom och köp vin åt dig själv! Kram

  SvaraRadera
 3. Vin till dig måste du hur som helst ha! Jag har inte heller köpt några julklappar ännu. Försöker hålla ångesten och hysterin borta... går ju jättebra.

  inte.

  SvaraRadera
 4. Här köper vi bara klappar till våra egna barn.Far- och morföräldrar köper givetvis till alla barnbarn. Men sedan är det stopp. Familjen är för stor för att man ska kunna köpa till alla. Sedan är det ju så att alla har inte ekonomi som tillåter stora extra utgifter och då är det dumt att lägga press på dem att de "måste" köpa klappar för att det "hör till Julen".
  Det finns gott om bra ställen som säljer billiga barnsaker annars. Men då är det bra om man är överens om en maxkostnad/barn. Så att inte en del ger svindyra saker medans andra får kämpa för att ha råd att ge något till alla.

  SvaraRadera
 5. Caja: Hm. När du säger det så... ;-)

  Fru Venus: Jag tror jag handlar ritgrejer till hela högen!

  Singelmamman: Kram till dig.

  Malin: Låter bra, det där. Det kan lätt dra iväg till hysteriska utgifter.

  SvaraRadera
 6. Vi köper fortfarande till alla barn, svärsöner och svärdotter och barnbarnen. Men inte till syskon och andra vuxna ...

  Och vi har redan gjort färdigt våra julklappsinköp i år och det känns alldeles förträffligt bra. Inte vanligt när det gäller mig annars.

  kram!

  SvaraRadera
 7. *PUH*

  Jisses.. Jag ska aldrig skaffa barn. Jag tycker det är nog hysteri att ordna klappar till syskon och syskonbarnen, sambons syskon + syskonbarn...

  SvaraRadera
 8. Ja, och så ska ju katten få paté till julen också, får inte glömmas.

  SvaraRadera
 9. hahahaha, kanske en och annan förälder som blir grinig över en pava vin till barnen :D

  SvaraRadera
 10. Oj vad många. Vi har dragit ner på det ännu mer

  SvaraRadera
 11. Jag köper en påse lugn o ro till alla, och en till mig själv hihi :)

  SvaraRadera
 12. Äh, vin ska lagras.Dom uppskattar det.
  I alla fall om en så där 15 år eller nått.

  SvaraRadera
 13. Det brukar finnas roliga spel på Second Hand. Och böcker. Jag har köpt en dröse gamla bamsetidningar till Guldgossen där för 2 kr st. Plockar fram en då och då som uppmuntran i besvärliga tider.

  SvaraRadera