fredag 10 december 2010

Dadelskräck

Jag vet inte vad det är med de här små julskeptikerna. Alfred blir gråtfärdig av Skånepepparkakor, och Alma är rädd för dadlar:

"Mamma, jag vågar faktiskt inte äta de här. Och du berättar ju inte ens om det är frukter eller bär!"

Ring BRIS - igen.

*

14 kommentarer:

 1. lite läskiga e de allt..."larviga" liksom puppor.;)

  SvaraRadera
 2. Men jag förstår henne helt och fullt. Och inte är det gott heller. :-)

  SvaraRadera
 3. Klart att Alma måste få veta om det är frukter eller bär, hur ska hon annars kunna äta dem? Det går ju inte! Kram till Alma.

  SvaraRadera
 4. De ser ju inte så goda ut....har faktiskt aldrig ätit en dadel - är de goda?

  SvaraRadera
 5. Jag får skalbaggskänsla av dadlar.
  Äter dem inte.
  Förstår Alma!

  SvaraRadera
 6. Haha men lilla stackarn då! *fniss*

  SvaraRadera
 7. Gulletjejen då :-) En bit finsk Aura ost i en uppskuren dadel - MUMS!!

  SvaraRadera
 8. Vågade hon prova sen?
  Hoppas du köpte med dig choklad hem och la dig på soffan direkt :)
  Ha en bra snöig dag! Kram

  SvaraRadera
 9. Oroshjärta: Jag vet, men inte ett ord till!! ;-) Det är bara jag som törs äta dadlar i det här hushållet och inte ens jag helt övertygad. In other words: ett ord till och de får slängas.

  Singelmamman: Smaken är äckelgod (med betoning på sockerchock) och utseendet BARA äckligt. En bloggkommentar till och jag kommer inte att kunna käka dem nåt mer.

  Conny: Precis. Och du som är google-kungen kan väl rodda lite i det här? :-)

  Shamrock: Men snälla människa, har du aldrig käkat dadlar?? Låt denna julen bli julen när det händer. De smakar... sött.

  Ting: Nej, nej, nej. Skalbaggekänsla? Jag håller med; det är det som är det värsta. Jag blir galen, jag visste att jag inte borde visa en dadelbild på bloggen. Sa häromdan själv till pojkvännen "ursäkta, men visst liknar de kackerlackor"? Jag visste redan då att det var kört.

  Madelene: Hahaha.

  Fru Venus: Ah - ost? Mycket bra. Jag har bara kombinerat dadlar med annat sött innan. Ost, det är ju genialiskt!! Samma läckra söt-salta kombination som honung och chevre, kan man tänka.

  Cajsas faster: Nä, hon vågade inte. :-) Och jag gör inte ett nyttigt handtag, så mig behöver du inte ora dig för. :-) Kram tillbaka.

  SvaraRadera
 10. Lilla Svalan åt en dadel för några år sedan - och blev mycket besviken. Hon trodde nämligen att hon lyckats få tag på ett osedvanligt stort russin.

  SvaraRadera
 11. Zäta: Hahaha, stackars Svalis. Men dadlar och russin (och fikon också för den delen) ingår ju alla i familjen Vi Som Är Slibbigt Söta, så det var ju ändå rätt tänkt.

  SvaraRadera
 12. Man kan ju alltid göra julgodis av dom genom att skära ett snitt i dom och trycka i lite mandelmassa, sen doppa dom i choklad. Hon kommer säkert gilla det då. Det är ju sött, och sött brukar vara lika med gott för barn :)

  SvaraRadera
 13. hahaa.. Jag älskar din blogg! <3 Men det vet ju kanske redan ;) Förlåt för att det varit dåligt med kommentarer från det här hållet!

  kram!!

  SvaraRadera
 14. Prinsessanadia: Precis! Gott! En ännu värre sockerbomb är att lägga en mandel i mitten av en dadel som man sen trycker in i en boll av mandelmassa och doppar den i choklad. Man håller sig mätt till mars. ;-)

  Vaniljlatte: Men gumman! TACK. ♥

  SvaraRadera