fredag 10 december 2010

Som en gratis men oglammig fylla

Det är en sak att ha lite feber när man ligger på rygg i soffan med en chokladbit i munnen. No problemo och ett tämligen naivt "det var ju inte så farligt, det här".

Det är en helt annan sak att ha samma feber när man en timme senare flänger runt på ärenden med två småungar. Herre gud vad ineffektivt och svettigt och omständligt och dimmigt det känns att bara handla hem lite mat och låna några böcker. Att ha feber har - som den gode Robban påpekade - vissa likheter med att vara på lyset: 

Affe försvann vid mjölken utan att jag reagerade. Jag höll på att välta omkull en ställning med fikon. Vid kassan kunde jag inte för mitt liv minnas koden till Visakortet. Utanför kassan hittade ungarna under alla mössor och vantar i botten av vagnen en gigantisk morot som jag inte hade betalat för ("hamnar vi i fängelse nu, mamma?"). På biblioteket höll jag på att krocka med mammas kille utan att känna igen honom. Sen satt bibliotekarien och sträckte ut handen mot mig en timme innan jag fattade att hon ville ha mitt lånekort. 

Jag fick i alla fall småtrollen att dra hem grejerna.


 Dagens NOTE TO SELF:
Vid feber - ligg på rygg, ät choklad. Absolut inget annat.


*

10 kommentarer:

 1. Nä, fy för att handla när man är sjuk... Ligg nu still på soffan med hela munnen full av god choklad! Krya på dig!
  Kram.

  SvaraRadera
 2. Hoppas du kan ta det lugnt nu ett tag, så du piggar på dig. Kram.

  SvaraRadera
 3. Ha ha ha! "Biblotekarien satt och sträckte ut handen i en timme"... Ha ha ha! Jag går i mål...

  Alltså, detta börjar bli kusligt, "kusse". Är vi "närmare" förbundna ändå? Du gör ofta saker som jag själv oxå utför. Fast... tror jag fortsätter kalla dig just "kusse". En syrra räcker!! Och det är inte vilken som helst...

  Hon tenderar, liksom, undertecknad att ha så starkt fokus (autismvarning) på vissa ting, att lilltån hittar en tröskel eller ett stolsben...

  Varför heter det förresten "lilltå"? Borde inte den där utväxten ha etiketten "tröskelfinnaren" eller "möbelbensrammaren"???

  ...hmmm... har kanske feber själv... yrar iväg i tämligen ovidkommande konstigheter... ;)

  SvaraRadera
 4. Nä men! Hoppas att du har handlat allt du behöver för ett långt tag nu.Så du kan ligga på rygg och äta choklad. Krya-på-dig-kram! För jag tycker du ska ha det.

  SvaraRadera
 5. Men du.....stora kryapådigkramen till Elin.....
  Hoppas du mår bättre i morgon, kram/caja

  SvaraRadera
 6. Hos mig är det nästan likadant...inga småbarn dock,men en febrig matte som nyser så att stackars hundarna hoppar högt.
  Affärsturen idag var en hemskt snurrig,men jag kom till slut hem.....

  SvaraRadera
 7. Ja du Elina, det där med koder kan vara ett elände ibland. Det ska vara koder till allt. Snart behöver man väl en kod för att gå på muggen.

  Jag har bra sifferminne, men en gång när jag skulle tanka bilen, kom jag inte ihåg koden, fast jag haft den hur länge som helst.

  Det var bara att vända hemåt, men när jag hunnit halvvägs ramlade polletten ner. Allt blev glasklart, så det var bara att vända åter till macken och tanka. Och då var jag fullt frisk...jaja...frisk o frisk...:D

  SvaraRadera
 8. SoS: Jag käkar godis och dricker glögg. Jag kurerar mig på de bästa av sätt! :-D

  ToT: Ingen fara med mig, gullsmurfa.

  RoSt: Hahahaha. Era stackare. Ähum, tyvärr vet jag vad du menar, även om min förvirring är mer verbal än fysisk. Köp ett par kängor med stålhätta till både henne och dig, vetja. ;-)

  Singelmamman: Jag kan inte nog betona hur lite synd det är om mig. Men den där kramen vill jag gärna ha ändå. :-D

  Caja: Tack och kram tillbaka, skånetös!

  Kyllikki: Man får vara nöjd med att man till slut hittar hem. Kanske doggarna kan vara till hjälp där..?

  Conny: Hahaha, det måste ha känts som en givande tur dit och tillbaka... och dit igen och tillbaka. :-) Frisk och frisk... Vem vill vara normal? ;-)

  SvaraRadera
 9. Det är inte klokt så många visdomar du fått dig till livs på sistone.

  SvaraRadera
 10. Zäta: Hahahahha. Du är så söt när du är sarkastisk!!

  SvaraRadera