måndag 18 oktober 2010

Startkablar, någon?

Vad är det man inte inte inte vill orsaka när man får låna en bil? Svar: ett urladdat batteri och därefter soppatorsk och därefter stereohaveri med fastnad skiva. Bilägaren - tillika pojkvännen - log och sa: "Det verkar som om du är på ett sluttande plan när det gäller min bil". Och vi kan nog utgå ifrån att han inte menade detta bokstavligt.

Förlåt.Och tusen tack till klippan som hjälpte till med kablarna! Och vem var det? Ringde jag på hos närmaste granne som en normal, vuxen person hade gjort? Nä, jag ringde mammas kille och pep. Jävla barnunge.

*

15 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Nu skiter jag i er konversation här och säger; Det är väl sånt mammas kille SKA hjälpa till med ;-) God morgon!

  SvaraRadera
 5. Vet inte helt vad jag ska skriva.
  Skrattar åt historien med bilen. Sånt kan hända oss alla.
  Men förstår inte helt vad Conny tog åt sig så av....
  Finns det någon skönare känsla än att känna sig behövd?
  Näe det gör inte.
  Kram på dig Elin.
  Synnöve.

  SvaraRadera
 6. Det är skönt ibland att kunna bli barn igen *ler*!

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 8. Elin.........jag är ledsen och jag har ont....igår slog plötsligt Lilla Frun mig med en hockeyklubba.........idag hittade jag svaret under ett inlägg som jag gjorde för någon dag sedan!
  Undrar om jag inte ska "göra slut med dig"?
  Kra....hm.....hälsningar Peter!

  SvaraRadera
 9. Hahahaha!!
  Hur var det nu igen... "bebis på 37 år kör bil"...?

  SvaraRadera
 10. Jag har frågat maken om vi till bilen kanske skulle köpa till en sån där Assistans-tjänst, som innebär att all bärgnings-, bogserings- och starthjälp är enbart ett telefonsamtal bort. Men han ser brydd ut och anser det onödigt. Ser inte hur jag viftar och ber. :)

  Och hade jag inte ringt maken för att pipa, i liknande situation, så hade jag ringt pappa. Fast helst av allt skulle jag käckt vilja säga att jag skulle ta itu med det själv...

  SvaraRadera
 11. Fru Venus: Tack bejbi och god morgon till dig med! Hur gick det med tonårsfnittret..?

  Synnöve: Mammas kille är världens lugnaste, tryggaste, snällaste karl. Han ser nog mig lite som en slarvig, fladdrig bonusdotter han måste oroa sig för. Och hjälpa med startkablar!

  Tigris: Det har sitt pris, men vad ska man göra när man står där? ;-)

  Conny: Jag ska försöka att inte bli alldeles åt helvete för privat nu. Inte för att det är min bästa gren. Du har skrivit många saker som jag har blivit uppriktigt ledsen för - mer ledsen än vad du tror och mer ledsen än vad en vuxen, stabil människa borde bli. Men jag har tänkt att "han är taskig utan att han menar så mycket med det, och jag ska inte ta det personligt" (jag har haft tveksam framgång i det sistnämnda). Jag tycker att du har en synnerligen hård jargong ibland, men har tänkt att det var just det - bara en jargong. Jag ville kanske svara med samma mynt. Det gick inte bra. Du blev ledsen och tog mina raljanta skämt och dumheter på allvar. Jag menar inte att skylla på dig. Jag tar ansvar för allt jag skiver. Jag gjorde en felbedömning och uttryckte mig förjävligt. Förlåt.

  Oumberligating: Ska du också börja bråka nu? Jag orkar snart inte med flera arga karlar. Ge hit den där klubban istället, så kan vi genast börja den där kursen du har utlovat. Och du får bli måltavla. OBS SKÄMT - bäst man säger det!

  StrandviksVillan: Shit, du har rätt. Kan de månne ha en orsak att tro jag är bebis??? Inte bra. :-)

  Anna: Köp assistans-försäkring bums. Det hade jag på bilen i mitt förra liv. Inte många kronor i månaden, men ett antal gånger utnytttjade jag/vi den, inkl. den gången vi blev stående med en död bil på nån enslig udde i ett hösttomt Öland! De kom från Kalmar på två röda. Perfekt.

  SvaraRadera
 12. Klart man får ringa sin bonuspappa. (Om man inte vågar ringa pojkvännen som lånat ut bilen... Men han hade kanske ingen bil att komma till undsättning i...)
  Själv ringde jag Förundersökningsledaren far en gång för mkt länge sedan (när jag bodde själv i Lundsbrunn) för att be om hjälp när jag lyckats kila fast min bil i garaget. Jag var inte så bra på att backa DÅ... och hade lyckats sätta fast bilen så att jag varken kunde köra frammåt eller bakåt.

  SvaraRadera
 13. Urladdade batterier är skit. Vi hade en bil som höll på så en halv vinter...

  SvaraRadera
 14. Nej, fasiken! Jag tänker bara på scartkablar men det är nog något helt annat...

  SvaraRadera
 15. Zäta: Hahahaha. Gumman. Jag ser det framför mig!

  Shamrock: Ett elände är det, särskilt när man själv är boven.

  Tove: Hm. Man kanske kan samköra?

  BORTTAGNA KOMMENTARER OVAN ÄR RADERADE PÅ SKRIBENTENS BEGÄRAN.

  SvaraRadera