fredag 15 oktober 2010

En riktig skitbok

Hur fumlig får man vara?

Jag har lite bråttom iväg. Eller - egentligen inte bråttom: jag ska iväg på en efterlängtad dejt och är därför ivrig och taggad och allmänt schvungig. Man skulle möjligtvis kunna säga: övertänd. Jag hoppar in och ut ur duschen, springer lite ostrukturerat runt och fixar håret och byter kläder och målar tånaglar och sveper kaffe. En sista snabbis i badrummet innan jag drar: på med sista puderdutten, i med sista mousseklutten och på med ett armband till. Och här ligger en bok också, har man sett. Men gud vilken röra - snabbt ska jag bara slänga in alla burkar och flaskor och skit i skåpet innan jag drar. Ivrigt och schvungigt vevar jag loss, och nånstans i den vevan ramlar boken ner i toan.

Hur prioriterar man? Fiskar man upp boken och (önske)tänker att toan var kliniskt ren och påbörjar Projekt Boktorkning? Nej, det gör man inte. Man slänger boken i soporna och tänkar att väninnor som glömmer skitböcker i ens badrum får skylla sig själva, och så rusar man iväg på sin dejt. Ivrig, taggad och med schvung.


Skitböcker hamnar i toan.

(Ta det lugnt, systrar. Jag kan det här. Jag coolar ner mig på vägen dit. När jag kommer fram kommer min barnsliga iver att vara skickligt dold under en yta av avmätt nonchalans. Not.)

*

10 kommentarer:

 1. Hahaha! Något (eller det mesta) i texten känner jag igen...!
  Ha det så kul på djeten.

  SvaraRadera
 2. Blir bra fart på den dejten hör jag ;-) Ha´t så gott!

  SvaraRadera
 3. Lycka till på dejten.
  Vilken fin indianpojke du fick! Och en fin pärlflicka! Lyckliga du! Kram

  SvaraRadera
 4. Kan inte annat än *LE* hoppas din helg blir fin/caja

  SvaraRadera
 5. Ha det fint nu på din dejt ... Ser inte titeln riktigt och känner inte igen boken men en pocket är det ... ser jag i alla fall. Inte så oöverstigligt pris för ett super-duper-inlägg.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Det här var ju ett inlägg med fart och fläkt.
  Hoppas dejten blev bra nu då...
  Vad hette boken?
  kramen.

  SvaraRadera
 7. Och som sann bloggerska fotar du och visar oss! Det gillar jag. :-)

  SvaraRadera
 8. Ha ha ha!

  Oj vilket minne detta väckte... (utspelades för säkert tjugo bast sedan) Satt på dass (magen var på "expresshumör") och hade precis gjort... ja, "det". Just som jag skulle till att spola kände jag hur min guldkedja (mamsens byxmyndigpresent) av någon anledning lossnade av sig själv - och droppade rätt ner i...

  Ack vicken vånda den påföljande räddningsaktionen var...

  SvaraRadera
 9. Stort och smått: Man måste ju leva upp till sitt (inbillade) rykte av att vara en schvungig person, både du och jag. Fullt ös medvetslös.

  Fru Venus: Lite väl fartigt på slutet...

  Cajsas Faster: Tack, söta fina.

  Caja: Tack. :-) Tack detsamma!

  Skatan: Strunt i titeln. Lita på mig när jag säger att det var en skitbok. :-)

  Synnöve: Ingen aning. :-)

  Singelmamman: Blödande sår, utslagna vinglas och böcker i toan. Prio ett är icke att förbinda, torka upp eller rädda katastrofer - utan fota fota fota. Precis! jag vet att du är med mig här.

  RoSt: Niieejj! Ångest. (Det värsta är att jag har så bra fantasi. Jag försöker att inte se det framför mig, men...) Hoppas saneringen var minutiös. ;-)

  SvaraRadera
 10. Tio minuter i kokande vatten!!! =)

  SvaraRadera