måndag 8 november 2010

Modell sökes

Jaa - nakenmodell, vad trodde ni. Jag blir galen; jag kan inte teckna på känn hur mycket som helst. Jag måste vässa mig i att iaktta och teckna det jag ser, inte bara teckna fritt ur minnet eller efter ett hyfsat anatomiskt kunnande. Jag behöver en modell. Och ungarna ser inte tjusningen i att vara stilla.

Kvalifikationer: Ju mer hull desto bättre.
Var: Stockholm, söderförort.
Arvode: Otäcka banankakor, kaffe och vin.


Typiska på känn-skisser,
Elin Damberg ©
*

34 kommentarer:

 1. Coolt, hoppas någon nappar på detta erbjudande!! Var i vårt avlånga land bor du??
  Kram/caja

  SvaraRadera
 2. Caja: Stockholm - söderförort. Tack för det. Jag ska lägga genast lägga till det i inlägget!

  SvaraRadera
 3. Jag ser ut som hon längst ner, bor i Söderort, men tyvärr. Jag är lite för...pryd för det =)

  SvaraRadera
 4. Sa du vin? Och en massa trevligt prat kanske?

  SvaraRadera
 5. Jag kan skicka ett dussin foton mot en flaska vitt!?

  SvaraRadera
 6. Jag platsar nog i båda kravkategorierna men säger som Sus, jag är för pryd (och frusen) för det

  SvaraRadera
 7. Sus: Du - pryd? Moahaha.

  Singelmamman: Vi låter både orden och vinet flöda. Kom för sjutton. :-D

  Fru Venus: Hahaha. Käraste Fru Blivande Spinkis, hör nu här. Jag lider knappast brist på tvådimensionella förlagor!

  Shamrock: Ah, frusen? Det är ju därför man ska dricka vin - gärna glögg. ;-)

  SvaraRadera
 8. Jag ställer upp gratis! :-D

  SvaraRadera
 9. Kan tyvärr inte ställa upp:
  -Har för lite hull
  -Bor i utlandet
  -Tycker inte om banankaka

  SvaraRadera
 10. Jaha, jag ställer upp. Det verkar vara enda sättet att få träffa dig.

  SvaraRadera
 11. Hehehe :) Fy fan vad du får hälla i mig vin för att jag skulle klä av mig helt spritt språngande. Men visst lockar tanken att kunna vara så modig. Meeen.... ehh.... jag kanske kan få fota dig ändå? ;) Skämt och sido Elin: visst vore det skoj att ses?

  Jag kan inte fatta att jag klämt ur mig ett sånt vackert barn. Och du, det lär ju inte vara ett av dom fagra, fördelaktiga porträtten som ska upp på studentskylten ;)

  krampårej

  SvaraRadera
 12. Conny: "Gratis"? Erkänn att det är för att du inte vågar smarra den där famösa banankakan! ;-)

  Elle: Ingen tycker om banankaka. :-)

  Karin: Joo, modella för mig!!! Vi kan ha värsta utbytet. Du blir min krokimodell i alla möjliga balla ställningar (oroa dig inte för mjölksyra, jag är en snabb tecknare) och så kan du fota mig och nörda dig med ljussättning och filter och sånt där som ni håller på med! - Ja, två guldgossar är vad ni har!

  SvaraRadera
 13. Ja visst är det därför. :-)

  SvaraRadera
 14. jag frågar mig: har du gått på konstfack? - eller är du helt och hållet 'autodidakt'?

  SvaraRadera
 15. f ö - det skulle aldrig falla mig in att vilja avporträttera någon som är lik mig själv med den kroppshyddan jag har - den vill jag helst glömma - den finns liksom inte - hade jag varit du elin - så skulle jag välja något helt annat som 'objekt' för mina försök att vara konstnär - f'låt elin min ngt nedvärderande uttrycksform - vilken smak jag har har väl kanske framkommit av det jag sagt på connys blogg - dels under kaktus-bilden - dels under zorn-kvinnan - nu har du elin antagligen inte 130 kilo att försöka glömma - låtsas att dom inte existerar - vilket 'dom'- IRL - trots 'försökaglömmandet' - tragiskt nog - i mitt fall - gör - existerar alltså - men vad är en kroppshydda? - det är väl själen som är det viktiga?! - vad nu 'själen' är f'nått - det har väl ännu ingen varelse som människa skapad kommit underfund med - ej heller om detta 'själ' - neutrum!? - efter kroppens förmultnande eller uppbrännande - lever vidare - och då - i så fall - är - ovedersägligen - något som är mycket viktigare än det som ibland bara kallas för det 'kroppsliga' - men - å andra sidan - utan det kroppsliga - kroppen - utan två kroppar av två helt olika kön kan ju ingen människa bli till - jo nuförtiden kan det ske via provrör - nu för tiden är allt möjligt möjligt som förut ej var möjligt - forskningen - utvecklingen - går framåt - jag är visst en 'babbel-skalle' - f'låt!

  SvaraRadera
 16. Hmmmm.....Elin funderar på om du kanske ska få låna min Fru.....fast hon är inte speciellt "rund" direkt...men jag kan ju "göda" henne lite mer under Julhelgen!
  Fast annars har jag sett en riktigt "fläskvenus" på bussen...kan ju lite snyggt ge henne en lapp med din blogg adress....hm...kanske ingen bra idé direkt...ska fundera på saken!
  Ha det Bäst!
  Kram ifrån Peter!

  SvaraRadera
 17. Conny: Hahaha. Självklart var det därför!

  Marianne: Ang. Konstfack. Nixpix. Jag klipper in det svar jag skrev när du ställde frågan på ett annat ställe: Jag har ingen akademisk examen i vare sig konst eller litteratur. :-) Dessa är "bara" djupa glädjekällor att dricka ur igen och igen. Däremot har jag en magisterexamen i språkvetenskap. That's a fact too, baby.

  Marianne: Ang. kroppen. Många fascinernade uttalanden här, många typiska Marianne-kommentarer. Jag tar dem i tur och ordning:
  *
  Det är inte särskilt ovanligt att en konstnär avbildar motiv där hon kan se sig själv. På samma sätt som det finns krafter som drar motsatser till varandra, finns det ofta i ett konstnärsskap narcissistiska inslag: man avbildar det man känner igen från sig själv.
  *
  Huruvida jag dras till kvinnor eller män är inte ett dugg relevant för mig när jag tecknar. Jag är inte ens säker på att jag fattar vad du menar med det. :-) Menar du att orsaken till att jag oftare tecknar kvinnor än män skulle vara att jag egentligen är flata? Visst, varför inte, en teori så god som någon. En annan teori är att jag själv är kvinna och tecknar det jag har allra närmast: mig själv. En tredje teori är att kvinnokroppen är det klassiska motivens motiv, och att jag är indoktrinerad av traditionen. En fjärde teori är att kvinnokroppen har rundare och mer schvungiga former, tacksamma att teckna av. Jag är den första att se skönhet och dragningskraft i en manskropp, men för att hårddra det: ett generöst rundat kvinnolår är roligare att teckna än ett knotigt mansknä.
  *
  Du säger att du vill glömma din kropp och frågar "vad är en kroppshydda - det är väl själen som är det viktigaste!?". För att drämma till med det uppenbara: själen är ett fan så svårfångat motiv när man ska teckna. ;-) Sen finns det givetvis många diskussioner man kan kasta sig i när det gäller kropp och själ. Jag nöjer mig för tillfället med att säga: jag älskar båda.
  *
  Till sist: Du har ingening att be om ursäkt för! :-D

  ToT: Tack!

  Oumberligating: Bra, vi har en deal. Göd upp Hexis och skicka över henne. :-)

  SvaraRadera
 18. Å fan, jag som redan packat resväskan! Suck, får väl packa upp igen då. :-(

  SvaraRadera
 19. Manlig nakenmodell erbjuder sina tjänster. Jag kan "jobba" timmar i sträck helt gratis. Jag kan posera i alla upptänkliga ställningar, till och med stå på händer (om jag inte står på öronen förstås).
  Hugade intressenter hänvisas till connys blogg!
  :-D

  SvaraRadera
 20. Hej gumman, min mulliga kropp skulle passa perfekt:) vin och banankaka låter gött! Lite långt från Dalarna bara:( kram

  SvaraRadera
 21. Vill bara lägga till att jag har manliga knotiga knän också. (gör sig bra på teckning)
  :-)

  SvaraRadera
 22. Åh jag hade gärna ställt upp.. men bor inte i sthlm trakten.. :/

  SvaraRadera
 23. Conny: Hahaha! Jag hör att du inte har modellat så mycket. "Timmar i sträck"!! Hehehe - så länge modellar man bara som död. ;-) Jag har modellat en del själv och pallar inte mycket mer än nån timme - och då har jag knappast stått på händer. Men det är härligt att se din goda vilja!

  Irma: Synd på avståndet! Ser du att jag har din skylt på den här bloggen också ("Personligt valspråk" här till höger)? Den fysiska förlagan hänger i badrummet. :-)

  Conny: Jag fattar att du har knotiga mansknän. Allt annat hade varit en anomali.

  Vaniljlatte: Jag vet! Synd där! :-(

  SvaraRadera
 24. Spar mig tills du vill måla smala=)Kram!

  SvaraRadera
 25. Har aldrig modellat men kan tänka mig att prova, är rätt rund fortfarande, om än på väg mot ett mindre jag.

  Bor söder om söder i Sthlm.

  Hör av dig om intresse finns så får vi väl testa om det funkar :)

  SvaraRadera
 26. Jag kommer. Vin, kaffe och otäcka banankakor frestar.
  Därav mitt hull hihi.
  Fast just idag går det inte. Snöstorm....
  Men spara lite du så kommer jag.
  Kramen :))

  SvaraRadera
 27. Oroshjärta: Självklart, vännen!

  Tess: Strålande!!! Men jag ser på din blogg att vi får skynda oss; dina kilon verkar ju bara rasa av dig. :-)

  Synnöve: Hahaha. Du avslöjade mig. Såklart jag göder mina (blivande) modeller med vin och kaka - man vill ju inte att de faller ur!

  SvaraRadera
 28. Nja, rasa är en sanning med modifikation. Har stått stilla viktmässigt i snart 5 månader :(

  Men men, kanske kan mina extra kilon komma till användning för din del :)

  SvaraRadera
 29. Oj ... att jag missade det här. Och nu har jag bantat också och gått ner 10 kilo ... annars hade du fått en maffig äldre modell med välfylld hängbuk, hängbröst och tjock fast ändå hängig rumpa ... :-) Nu är det bara hängbrösten kvar för Kinesen har knådat bort de andra hängen.

  Kram!

  SvaraRadera
 30. Måste man va naken?

  Får man ha kallingarna på?

  Kille 32

  SvaraRadera
 31. Jag kan stå modell om det behövs fortfarande?
  Har referenser om du vill ha.

  Kenneth

  SvaraRadera