torsdag 4 november 2010

Gyllene måsen

Gud vad jag hatar McDonalds. Det är inte för att vara präktig eller så; jag bara råkar hata blöta pommes frites och lukten av gamla grillade kadaver. En irriterad vegetarian göre sig där helt enkelt icke besvär. Ursäkta att jag rimmar.

Men... man är ju inte mer än människa. Och timmen är sen och hungern påtaglig. Vi är ute och kör och passerar ju ändå stället. Vi kör fram till luckan och jag beställer vegoburgaren McBean.

En kvart senare sitter jag hemma och packar upp paketet och får i min hand... ett stycke kryddat kosslik. Jag orkar inte ens bli upprörd. Pojkvännen ryar om det en stund, men jag ids verkligen inte. Jag har varit med om ungefär samma grej tusen gånger förr. Hela situationen känns så självklar: vad annars, liksom. Alla vegetarianer vet vad jag talar om.

Lite onödigt dock att slösa den här icke-servicen på mig. Jag hatade ju McDonalds redan innan.


Inte vegoburgare, jag försäkrar.

*

14 kommentarer:

 1. Linda: "Aaahhhh" som i "Aaahhhh, vad gott" eller "Aaahhhh, vilka idioter"? ;-)

  SvaraRadera
 2. Mitt Aaahhh är som i "Aaaahhh jag beundrar dig för att du inte äter upp våra vänner djuren".

  SvaraRadera
 3. Hur kan dom höra så fel lixom, det är väl en jäkla skillnad mellan vego och mcfeast!

  Jag är väl inget jättefan av just mc.donalds men jag äter kött. Jag kan ta detta hur långt som helst i skrift för att förklara varför men jag säger kort och gott. Alla dödar för att äta, även djuren!" och nu kommer jag väl få en massa skit för det Men, jag tar den smällen och jag kommer aldrig sluta äta kött, fisk eller fågel..

  *duckar för eventuella svingande armar*

  SvaraRadera
 4. Och så lyckades ni dessutom stanna till på typ Sveriges sämsta McDonalds. Jag har ätit där tre gånger och servicen har varit dålig, lite sämre och rätt usel. Fråga mig inte varför jag stannade där tredje gången, men jag var hungrig... .-)

  SvaraRadera
 5. Vilken konstig smiley... skulle ju varit ;-)

  SvaraRadera
 6. Conny: Härligt att du beundrar mig ;-) men i det här fallet tror jag inte att jag förtjänar den. Jag låter inte bli att äta upp djuren för att de är våra vänner, utan för att jag helt enkelt inte pallar med att käka kött. Inga ädla motiv alls. :-D Och dessutom käkar jag firre.

  Jesse: Hahahaha, min arm behöver du inte ducka för. Käka vad du vill, så käkar jag vad jag vill. Min syn på det hela tar inte så lång tid att beskriva (till skillnad från din). Jag anser också att människan som art är allätare. Jag önskar jag kunde äta kött, men jag kan bara inte.

  Cath: Hahahahahaha. Jag veeeeeeet. De är värdelösa. Jag har också käkat där minst tre gånger för mycket. Sötaste Cath, åk nu inte dit en fjärde gång!!

  SvaraRadera
 7. McDonken, de levererar fel mat allt för ofta, de nötterna. Har man väl tagit sig dit med 4 vrålhungriga ungar som nästan gnager på bilens inredning och så fattas det minst en burgare...Mcdonkens personal skulle fasiken tvingas sitta i min bil som straff med alla tjutande ungar.

  SvaraRadera
 8. elin jag vet att du i moraltestet i radions p3/christer utan vidare skulle få ett extra plus p g a din inställning i detta ärende - dom som har hand om det programmet christer lundberg och morgan larsson är övertygade vegetarianer - och frågan om att äta kött eller inte brukar alltid tas upp i det s k moraltestet som brukar återkomma oftast en gång i veckan i p3 - betygsättare moralfilosofen bengt brülde...

  SvaraRadera
 9. Man skulle ju bli helt galen. Om man nu handlar där är det bäst att kontrollera påsen man får med. Alltid är det något fel.

  SvaraRadera
 10. Det där var inte bra det.
  Maila dom och klaga! Det gör jag rätt vad det är. Det lönar sig det du.
  Hoppas du fick nått annat i magen i alla fall.
  Klems fra med.

  SvaraRadera
 11. Känns som ett inslag av "vanans makt & det undermedvetet själklara att ALLA som kommer till Emsedånnallds ÄR köttätare - men inte vet om det"...

  Eller så var det just en tjöttätarfanatiker som till varje pris ville få tjöttet sålt... =/

  SvaraRadera
 12. Huskatt: Japp, precis där i ungskocken borde få de få sitta!!

  Marianne: Jag lyssnar aldrig på radio, och såna där program är - om man förenklar det hela en smula - orsaken. Marianne, jag har aldrig förr fått beröm för min höga moral, men nån gång ska vara den första. För övrigt avstår inte jag kött av de "rätta" skälen (se mina kommentarer till Conny och Jesse ovan), så jag tvivlar starkt på att jag skulle få guldstjärna av Christer eller Björne eller Morgan eller vad nu de där babbelskallarna hette.

  Rut-Knut-Tjut: Man borde få pisk om man glömmer kolla. Man vet ju att det straffar sig.

  Synnöve: Hahaha. Lönar det sig? Jag har mina tvivel. Hur går det med Gränna, apropå? ;-) !!!

  RoSt: Det känns också som om göken som tog emot besällningen hatade sitt jobb. Tillåt mig ha ett smula lakoniskt tonfall när jag säger detta.

  SvaraRadera
 13. aaaaaahhhhh vilka idioter förstås:) blä för kött. kram till dig o flåt min otydlighet...

  SvaraRadera