söndag 28 november 2010

En lycklig fattiglapp

Jag är helt fascinerad över hur billigt det går att leva. 

Här är det inga pengar in, men det är sannerligen knappt några ut heller. Jag köper helt enkelt inte en pryl som jag inte behöver. Jag har skurit bort varenda månadsavgift jag kan avvara. Och så hänger vi en del på second hand-affärerna här omkring. 

Och för att förekomma både de med pekpinnar och de som lägger huvudet på sned: jag ligger inte samhället till last med en enda krona. Och det är inte ett dugg synd om mig; det här är mitt medvetna val. 

Medan jag bygger upp firman, lever jag på sparade tillgångar och trollar med knäna. Det kommer inte att vara mysigt att leva så här snålt i längden, men under en period är det så här det kommer att vara.

Och kolla in det senaste fyndet: en Spidermandräkt från Myrorna med såna där insydda muskler - för bara några tior. Helt trasig såklart, annars hade den ju kostat mer. Men jag har en jättesnäll mamma som är Queen of Sewing, som trollade så att den blev som ny. Tack! 

Senaste fynden från Myrorna.

*

12 kommentarer:

 1. Jag handlar mycket på våra loppisar och second hand, skönt också att mina tonåringar tycker det är ok!

  SvaraRadera
 2. Brukar också fynda på Myrorna. Senaste klippen var ett par jeans med femtioelva dragkedjor och ett par Rebook-dojor för totalt 165 spänn!

  SvaraRadera
 3. Jag köper sånt jag inte behöver, idiotiskt nog! Vad gäller att ligga samhället till last, så behöver du inte vara orolig. Det finns andra som sköter den uppgiften med bravur!

  SvaraRadera
 4. I love second hand och handlar jättemycket där, mycket roligare att kunna handla mycket för lite!!

  Adventskram till dig och dina guldklimpar från Skåne/c

  SvaraRadera
 5. Att rätta munnen efter matsäcken, en ädel konst som borde utövas av flera. Känn dig nöjd med ditt beslut. Jag kan inte se mig mätt på dina guldklimpar och tänker, the best thing in life is free.

  SvaraRadera
 6. Och jag skulle behöva lära mig det, att handla på myrorna. Hittar aldrig ngt där, eller i annan second hand heller.

  SvaraRadera
 7. Fru Venus: Skönt! :-D Jag fattar att det är enklare med småpluttar som inte bryr sig om märken och sånt. Tur att dina tonåringar är smarta.

  Lennart: Bravo. Femtioelva dragkedjor låter perfekt.

  Chrissan: Mycket.

  Conny: Det är ju så det funkar. :-) När jag hade pengar köpte jag massor jag inte behövde. Och du, när jag får pengar igen lär jag att göra det igen.

  Caja: Javisst ja, det är första advent. Kramar tillbaka till dig och ditt underbara Skåne. :-)

  Ingabritt: Det bästa i livet är gratis. :-) Ja. Det är verkligen sant. Här är det mer VARA och GÖRA än HA. (Och så får man misslyckas också.)

  Singelmamman: Man får kolla mer noggrant eftersom precis varenda plagg skiljer sig från det intill. Man får vara som en iller!

  SvaraRadera
 8. Jag var nyligen till secondhandbasar på ett daghem. Kom hem med tre jackor, tre jeans, klänning, kjol, tröjor, pullover och mysbyxor till de små och allt för 35 Euro!!!
  Jättefina saker som ungarna gärna bär!
  Vem bryr sig om var man köpt det, vi kör inga märkeskläder här inte. Med fyra ungar och EN inkomst är man tvungen att spara i alla hörn!

  Ha en skön söndag!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 9. Skulle önska myrorna fanns här med. Men det gör det inte.
  Finns nästan inte decond hand alls...
  Kanske skulle öppna...

  Visst är det skönt med en mamma som är drottning av symaskinen. Min är det med. Eller var. Hon har MS....

  Har funnet en del saker som jag ska sända dig.
  Skäms så för att jag inte svarat på din mail.
  Men nu vet du.
  Nu måste jag ta ut mitt vörtbröd ur ugnen...
  Det dofter jul...
  kramen igen.

  SvaraRadera
 10. Någon sjunger: "Det bästa i mitt liv har varit gratis..."

  Ett fint fynd är något att vara stolt över.
  Du är helt klart Queen av att trolla med knäna!

  SvaraRadera
 11. Min lilleman som är 4 år fick en exakt sån i julklapp förra året. Han älskar den och det är nog hans mest använda plagg i år.

  SvaraRadera